تاثیر رویکرد نوین تمرین به شیوه فعالیت های ورزشی میان وعده ای(اسنک های فعالیت ورزشی) کل بدن بر آمادگی قلبی-تنفسی، درصد چربی بدن و فشار خون دانشجویان پسر غیر ورزشکار: یک مطالعه نیمه تجربی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

استادیار، دکترای فیزیولوژی ورزشی، گروه آموزش تربیت بدنی، دانشگاه فرهنگیان

چکیده

زمینه و هدف: هدف از این پژوهش، بررسی اثر 8 هفته فعالیت ورزشی میان‌وعده‌ای کل بدن با حداکثر توان، به عنوان مکمل درس تربیت بدنی عمومی، بر آمادگی قلبی-تنفسی، درصد چربی بدن و فشار خون دانشجویان پسر بود.
روش بررسی: مطالعه حاضر به صورت نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون بر روی 28 دانشجوی پسر 18 تا 22 ساله دانشگاه فرهنگیان زنجان انجام شد. آزمودنی‌ها به طور تصادفی به دو گروه تجربی (14 نفر) و کنترل (14 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی علاوه بر شرکت در کلاس تربیت بدنی عمومی، پروتکل فعالیت های ورزشی میان وعده ای (4 وهله 30 ثانیه ای با شدت حداکثری با 1 تا 4 ساعت فاصله از هم، 3 روز در هفته به مدت 8 هفته) را اجرا کرد. گروه کنترل تنها در کلاس تربیت بدنی عمومی شرکت داشت. VO2max، درصد چربی بدن و فشار خون قبل و بعد از مداخله اندازه‌گیری شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی وابسته و تحلیل کوواریانس در نرم‌افزار SPSS-16 تحلیل شدند (p<0.05).
یافته‌ها: نتایج نشان داد که VO2max در گروه تجربی به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل افزایش یافت (p<0.05) با این حال، تغییرات معناداری در درصد چربی بدن و فشار خون بین دو گروه مشاهده نشد (p>0.05).
نتیجه‌گیری: فعالیت های ورزشی میان‌وعده‌ای کل بدن با حداکثر توان، می‌تواند به طور موثری آمادگی قلبی-تنفسی دانشجویان پسر را بهبود بخشد. با توجه به مزایای این روش تمرینی، این رویکرد می‌تواند به عنوان یک راهکار عملی در برنامه های آموزشی دانشگاهی برای ارتقای سلامت دانشجویان مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها


مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 03 خرداد 1404